Londoni muuseumid!

Ida-Londoni võimla

Seda võib kasutatavaks muusemiks, kuna seal on lihtsalt nii palju lahedaid matte ja muid riistvõimlejate asju. Otsustasin siis korra ära proovida ühes saltode õppimise tunnis, sest ma tahtsin hullult ühte tagurpidi kätele hüppamist selgeks saada. Jõudsin siis metroo ja rongidega seigeldes kohale. Võttis aega üle tunni. Ma loomulikult vahepeal ekslesin valede metroo liinide peale ning ootasin valel perroonil, kuid lõpp hea, kõik hea. Retsensioonist anti juhisteks riided ära vahetada ning saali minna. Soojendusjooksu tehes ütles üks onu mulle, et sina mine selle hiinlase juurde. Läksin siis sinna ja kohe pidi hakkama kõhu- ja seljalihaseid pumpama - tekkisid esimesed kahtlused, kas ma olen ikka õiges kohas. Siis saadeti rippseinale jalgu tõstma ning kõige lõpuks pidi veel lõuga tõmbama - olin juba veendunud, et olen sattunud hoopis kusagile bootcampi trenni. Kuid siis hakkasime õnneks tegema sporvõimlejate harjutusi ning olin ülimalt rahul. Peale minu oli veel 3 tsikki ja 3 kutti, kes pm minuga samal tasemel ainult mitte nii painduvad, kuid nendeks asjadeks ei olegi väga painduvust vaja. Sai ka proovitud ilma käteta hundiratast. Samal ajal oli seal saalis hästi palju igasuguseid teisi cheerleadereid ja muidu tumedanahalisi ja tatoveeringutes hüppajaid, kes tegid ikka vapsee saltosid - nagu mingi chuck norrise filmi võtetele oleksin sattunud :D


Muideks selle järgi saab aru, et sa oled kusagil äärelinnas, kui sa lihtsalt ei kuule enam üldsegi inglise keelt ja maha ka ei ole kirjutatud, kummale poole pead vaatama, kui teed ületad ;)

British Museum

Sinna sai ikka päris palju ekseldud. Päris suur, kuid lõpuks õnnestus mul ikka terve muusemu läbi käia. Ja mis oleks olnud parem päev maailmalõpu veetmiseks, kui Mayade kive uurides :D

Ühes kohas mainiti ka Eestit. Tegemist on siis mingite Balti ehetega:


Rosetta stone ;)

Muidu on vist British muusemu tuntud muumiate poolest. Egiptuse saal on kõige lahedam:


Sõjamuusemu

Sinna väga turistid ei satu, kuid ma tahtsin ikkagi ära käia. Pealkiri oli kaasa kiskuv. Seal sai näha siis igasuguseid briti spioonide varustust nii esimese, kui ka teise maailmasõja paiku ning missugune oli siis eluolu. See muuseu läks nüüd remonti ja avatakse mingi poole aasta pärast, siis on vast rohkem, mida vaadata. Sai ka erinevaid dokumentaale näha. Üks oli väga rõve, kusagil Aafrikas toimunud genotsiidi kohta - ajuvaba ikka, mis maailmas toimub. Ma ei viitsinud igat silti lugeda, kuid arvatavasti oleks seal veits põnevam käisa koos mõne sõjafanaatikuga, mitte patsifistidega :D

Maja nägi väljast selline välja:


Minujaoks kõige põnevam. Sakslaste salakirjamasin, mida sai mõista ainult sama masinat omades:


Maja ees oli jõhker kahur, mida kasutati vist Teise maailmasõja ajal - pead ei anna. Tulistab vit mini paarikümne miili taha.


National Gallery

Pildid puuduvad, kuid see asub Trafalgar väljakul. Seal on hästi palju maale - üllatus üllatus :D Kõige lahedamad on briti maastikumaalid, kuid ei puudu ka Vangogh'i Päevalilled. Palju lahedam oleks ikka kunsti ajalugu õppida otse maale vaadates. Samal ajal oli seal ka ühe kohaliku poistekooli ekskursioon.

National History museum

Kindlasti minu lemmikmuuseum Londonis. Seal on siis dinosauruse skelett ja kui paned mündid sisse, siis tulukesed lähevad tööle ja kuuled dinosauruse möirgamist. Kui normaalsel ajal minna, siis ei pea väga kaua ootama, et dinosaurust ruumidesse pääseda. Muidu peab seal järjekorras seisma. Väga lahe oli veel näha igasuguste loomade topiseid nagu sinivaal - raske uskuda, et ta on tõesti nii suur. On ka kivisaal, kuid see pakub suuremat huv ainult geoloogidele, mind huvitasid ainult teemandid ja muud vääriskivid :D Ühes kohas eksponeeriti ka Kuult pärit kivikest ning saab ka kogeda kõige nõrgema magnetuudiga maavärinat. Seal on ka Darwini keskus, kuid see ka rohkem asjahuvilistele ehk kuidas liike kindlaks teha ja muu teaduslik. Seal oli ka veits liikuva ja möirgav elus suuruses dinosaurus Rex, kes oli eriline atraktsioon väikestele lastele, kuid ka täiskasvanutele;)

Tegemist on mingi väljasurnud imetajaga:



Emu, vist on ka välja surnud :D


Dinosauuse skelett:


Sinivaal oma täies hiilguses koos sekeletiga. Ei mina taipa, kuidas inimesed kunagi teda oma puust paatidega jahtisid:


Ja siis teemandite kollektsioon:


See tükike on siis Kuult pärit:


Pilt maaila ühest kallimast raamatust. Tegemist on siis mingi linnuliikide raamatuga, mida müüakse oksjonitel lehtede kaupa, kuna maailmas on nii vähe eksemplare alles jäänud. Lehti ise on muidu päris suur, üle A3 formaadi:


Taga on taustaks see põhidinosaurus ja Hisory Museum näeb arhitektuuriliselt lihtsalt nii ilus välja: 


Science museum:

Kõige lahedam oli raketi show, kuhu sattusime samal ajal mingi 5-6 klassi poistekooli õpilastega ning ega nad ei väsinud kommenteerimast, kuid nalja sai vähemalt. Seletati Newtoni esimest kolme seadust ja need poisid olid isegi targemad kui mina :D Muidu oli maja  päris suur. Mind enam sellised asjad väga ei tõmba. Päris põnev oli vaadata meditsiiiniajaloo näitust ja siis alumisel korrusel oli vanaaegseid sõidumasinaid.

Victoria ja Alberti muuseum

Sarnane British musemiga kuid suurem ja eksponaadid on ka suuremad. See on ikka jõhkralt suur maja. Saab seal näha nii mujalt maailmast kohale tassitud kirikute sisustusi ja sambaid, kui ka erinevate ajastute mööblit ning erinevatest maailma osadest pärit keraamikat. Maja keskel on tiigiga ilus sisehoov, kus võib olla suvel ja muidu päiksepaistelistel ilmadel mõnus istuda.

Skulptuurid:


Seal oli üleval ajutine moe näitus. Kuidas küll oli vanasti võimalik selliste kleitidega liikuda, uksest sisse pääseda, istuda?!

Mõni sammas ka siis:


Lõpetuseks nii palju, et kõik need eelnimetatud muuseumid on tasuta ja väärivad kindlasti lühemaid või pikemaid külastusi ;)






Comments

Popular posts from this blog

Ema"puhkus" Taani moodi vol2

The Birth Story vol 2 💞

Koh Samui with baby and toddler 🏝