Nädalavahetus Luxembourgis

Mu soomlasest sõbranna on juba pea aasta aega Luxis elanud ja siis otsustasin talle lõpuks külla minna. Ei olnud teda poolteist aastat näinud, kui skype'i ei arvesta. Lennupiletid Kopenhaagenist just kõige odavamad ei olnud, pea 200 eur edasi-tagasi, kuid vähemalt on nüüd linnuke kirjas ja ei pea sinna enam tagasi minema. Tegelikult on linn väga hubane ja isegi läheks tagasi kunagi suvel, kui ilmad soojemad on.

Kõige rohkem üllatas mind Luxi puhul see, kui väike see on ja igale poole saab jala liikuda. Linn jaguneb kaheks tasandiks, all linn ja siis esimene korrus. Inglise keeles saab täitsa hakkama, kuigi prantsuse ja saksa keelt kuuleb tänavapildis rohkem ja siis on veel see Luxembourgi enda keel, mis pidavat sarnanema rohkem saksa keelega.

Vaade all-linnale

Kopenhaagenist lendasin Luxairiga reede õhtu ja tagasi pühapäeva õhtu. Lend kestis kusagil 1,5 tundi ja selle jooksul sai tasuta juua ja ühe võiku. Sinna minnes sain siis järgi proovida kohalikku õlut ja tagasi tulles võtsin kohaliku vahuveini, mida kutsutakse Cremantiks. Täitsa hea oli. Sai ka tasuta lehti lugeda, ma haarasin Financial Timesi endale, kuna see tundus ainukesena inglise keeles olevat.

Lennuki õlu

Lennujaam on isegi Tallinna lennujaamast väiksem ja Iina juurde saamiseks võtsin buss nr 29. Ma piletit ei ostnud, kuna Iina ütles, et seal mitte keegi ei kontrolli ja nädalavahetusel pidi üldse tasuta olema. Igatahes vahele ei jäänud. Iina elas väikeses ühetoalises korteris, mis oli suht sama suur kui mu magamistuba, kuid mahtusime ilusti ära.

Väike köögi nurgake :)

Reede õhtu käisime ühes burksi restoranis söömas. See koht pidavat lahti olema ainult nädala sees lõuna paiku ja siis reede õhtul, ju siis raha teenimine polevat eesmärk omaette. Ja et saada endale istekohta, on soovitatav laud enne broneerida. Burksid olid head ja sai valida erinevate riikide peaministrite vahel. Pärast läksime ühte baari ja tegime mõned joogid.

Burksid eri riikidest

Laupäeva hommikul valmistas Iina maitsva hommikusöögi. Kõhud täis, suundusime linna. Kesklinnas käisime šoppamas ja avastasin ühe toreda poe, mis hilisema googeldamise tulemusena selgus, et Taanis ei asu, kuid Tallinnas täitsa 3 poodi kohe - Massimo Tutti. Kesklinnas nägin ka kus kohalik suurhertsog elab. Seal oli üks sõdurpoiss valmamas ja ringi marssimas, mis pakkus hiinlastele palju pildistamise rõõmu.

Suurhertsogi kodu
Kohalik kirik

Saime ka kohalikku linnamuuseumi tasuta külastada, teenindaja küll arvas, et me oleme all 25 aastased, milline meelitus. Muusem oli täitsa suur ja seal nägi nii kohalikku linna ajalugu, kunsti kui ka sisearhitektuuri. Teel koju käisime ka üht näitust vaatamas, kus olid filmiplakatid, millest pole kunagi filmi tehtud. Suht kahtlane näitus, kuid seal sai tasuta kummikommi. 😆

Mööbel linnamuusemis

Ühe filmi plakat, Kevin oli siis sisututvustuse järgi siga :D

Õhtuks oli Iina broneerinud laua ühes nunnus veinirestoranis. Rõhk oli seal küll veini joomisel mitte söömisel. Samas võtsime mõned snäkid veini kõrvale, väga mõnus koht. Luxis on hinnad natuke isegi odavamad kui Kopenhaagenis. See restoran asus all-linnas kuhu saime liftiga sõita. Hiljem tahtsime ühte teise restorani minna, kuid me ei olnud lauda broneerinud ja nii see oli täis.

Snäkid veini juurde

Restorani õhkkond

Pühapäeval mõtlesime ühte lähedal olevat lossi külastada, kuid siis avastasime, et ühistranspordiga sinna minek võtab kusagil 1,5 tundi aega ja siis oleks liiga kiireks läinud. Nii siis sõime ühes restoranis brunchi, mis oli ok. Minu jaoks oli ainult muna liiga palju ja värsket kraami liiga vähe. Kopenhaagenis olen paremat brunchi saanud. Samas sai erinevaid saiakatteid maitsa. Mulle meeldis väga vanilje kreem.

Brunch, kohv oli väga hea!

Pärast jalutasime lihtsalt mööda Luxembourgi ringi, kuna ilm oli väga ilus päikesepaisteline. Kui päike parasjagu ei paistnud, siis oli nats külm isegi.

Need sillad olid lahedad
Jalutuskäik all-linnas

Nüüd oli mul võimalus ka Euroopa Kohtu ja Euroopa Investeerimispanga hoone ära näha. Pühapäeval seal ei liikunud just palju inimesi ringi, kuid sai see-eest kohaliku trammiga sõita.

Kõrgem siis investeerimispank ja see must EU kohtu hoone

Pärast läksin siis sama bussiga tagasi lennujaama ja kokkuvõttes oli väga tore nädalavahetus. 😊

Mina ja Iina 

Comments

Popular posts from this blog

Ema"puhkus" Taani moodi vol2

The Birth Story vol 2 💞

Koh Samui with baby and toddler 🏝