Esmaspäev Edinburgh

Jätkame siis ennem, kui uued reisimälestused peale lendavad.

Juba pühapäeva õhtul ostsime bussipiletid Glasgowst Edinburghi, mis olid suht odavad, äkki 6 naela edasi-tagasi ning tagasituleku aeg oli lahtine. Muidugi oli ikka alguses suht dilemma, kas peame välja ka printima või saab telefonis, või lihtsalt broneeringu number. Printida ei olnud vaja, vist lihtsalt bron. numer. Ja asusimegi bussi, mis oli suht mugav. Sõit kestis vast tunni kanti ning jõudsimegi Edinburghi. Bussi aknast oli väga lahe vaadata maju, kuna erinevalt Glasgowst oli kõik arhitektuuriliselt tipp-topp. Meenutas oma korrapäraga Londonit kuid vähendatud versioon. Kohale jõudnud, võis muuseumide aktsioon alata. Kuna Martin oli Edinburgis varem käinud, siis usaldasime giidi teenused temale. Ega mulle nende muuseumide nimed päris täpselt meeles ei ole, kuid vaatame, mis teha annab.

Ilus novembrikuine Edinburgh!

Scottish National Gallery oli täis igasuguseid maale ja suht vanast ajast ehk huvitav oli vaadata. Sai ka üleval kindluse juures käidud, kuid giidi sõnul ei ole väga mõtet raha kulutada sissemineku peale. Aga seal üleval oli juba nii ilus vaade madalatele mägedele ning päike paistis, sinine taevas. Ütlen kohe ära, et mulle meeldib Edinburgh rohkem kui Glasgow ja ta on palju ilusam. Mööda treppe sai alla rännatud ning teepeal juhtusime ka ühte muuseumi, kus nägime The Lion Kingi muusikali kostüüme võrrelduna filmi tegelastega. Kostüümid olid ehtsad ja täitsa lõpp, mida kunstnikud ka välja ei mõtle.

Selline ilus vaade (taust) avanes Edinburghi kindluse juurest.


Kõige suurem muuseum oli National Museum of Scotland, mis oli juba ise väga ilus hoone. Suht suur nii, et jalad hakkasid ika kõndides valutama. Mulle meeldis kõige rohkem valge saal. Seal muuseumis leidus ikka kõike ja igast ajastust (kivi, pronks) ja maailmajaost. Võibolla selle pärast on vanades Euroopa kultuurilinnades palju muuseume, et inimesed sisustasid vanasti aega neis kolades. Tänapäeval pakuvad nad vast intensiivset huvi ainult muuseumi töötajatele. Ja selle muuseumi katuselt avanes üli mõnus vaade Edinburghile.

See valge saal!


Kolasime siis edasi Edinburghis ringi ja sattusime juhuslikult ka Edinburghi linna muuseumi. See oli vist saanud hiljuti ka mingi tiitli. Suht nunnu oli, vana puu maja madalate lagedega ning puust põrandatega, mis kriuksusid. Seal siis oli ülevaade kõigist nõudest ja mööblist jms. Ning teepeale jäi ka Starbucks, mida soovisin juba mitu päeva oma emmele tutvustada. Hüppasime sisse ning neil oli seal mingi jõulukohvi kampaani 2 ühe hinnaga. Sai siis need magusad jõulukohvid võetud ning muidugi vaja ka ju koogike kõrvale võtta nii, et ma sain suhkru üledoosi :D

Reisiseltskond jõuluhõngulises Starbuckis suhkrutoosi annustamas.


Kuna kellake oli juba seal 17 paiku, kui kõik muuseumid kinni pannakse, siis kõndisime hämaruses ühe mäe juurde, kus oli Ateena templi jäänused ning üli ilus vaade tuledes Edinburghile. Ennem saime ka vaadatud kohalikku uut parlamendihooned, kuid mis oli juba kinni. Lõpuks jalutasime tagasi bussijaama poole, enne väike šoping ning siis tagasi koju Glasgow'sse. Sai ikka palju kõnnitud, kuid ilmaga vedas.

 Lahe vanaaegne surnuaed, kus võiks vampiire oodata :D

Comments

Popular posts from this blog

Ema"puhkus" Taani moodi vol2

The Birth Story vol 2 💞

Koh Samui with baby and toddler 🏝